TheStuff.be
€ 0,00

FAQ

Heb je een vraag en staat die hier niet beantwoord? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag opweg!


Onze algemene voorwaarden kan u hier raadplegen.

 
Ik heb drukwerk nodig, maar ik kan zelf niet met een opmaakprogramma overweg. Kunnen jullie het ontwerp maken? 
TheStuff.be kan de gehele layout van uw drukwerk verzorgen. Wat wij niet doen, is de inhoud verzorgen. Alle teksten en bijbehorende afbeeldingen moeten steeds door u voorzien worden. U moet ervan uitgaan dat teksten gekopieerd zullen worden zoals u ze aanlevert. Als wij eventuele spelllingsfouten opmerken zullen we dit uiteraard melden, maar u blijft steeds verantwoordelijk voor de eindredactie. Afbeeldingen horen ook van voldoende kwaliteit te zijn, dwz. een resolutie van 300 DPI. Wij sturen u steeds een preview op ter goedkeuring voordat uw bestelling in productie wordt genomen zodat u alles kan goedkeuren. Voor het opmaken van uw drukwerk vragen wij €60,00 (excl. btw.) per begonnen uur.
 

 

Ik heb met mijn GSM een geweldige foto gemaakt die ik graag op A2-affiches wil drukken. Het bestand is 30kb groot en heeft een resolutie van 640x480 pixels. Is dit voldoende? 
Het is steeds mogelijk om afbeeldingen te verkleinen zonder kwaliteitsverlies. Maar je kan onmogelijk kleine afbeeldingen tot op grote formaten opblazen zonder aan scherpte en kwaliteit te verliezen. Daarnaast moet u ook rekening houden met de beeldverhoudingen. Van een hoog en smal bronbestand kan je geen laag en breed eindbestand maken zonder delen weg te snijden. Afbeeldingen voor drukwerk dienen steeds een resolutie te hebben van 300DPI. Dit garandeert een haarscherp resultaat op elke grootte. De bestandsgrootte bedraagt doorgaans dan ook enkele MB's.
 

 

Er wordt gevraagd om een ontwerp in vectorformaat in te dienen. Dat ken ik niet, is een word-document ook goed? 
Voor sommige van onze producten is het essentieel dat het ontwerp in een vectorieel bestand staat. Dat is nodig uit praktische overwegingen, of omdat de machines enkel dit formaat 'begrijpen'. Een vectorieel bestand is eigenlijk een hele lijst wiskundige formules die de lengte en richting van al de lijnen waaruit de afbeelding is opgebouwd beschrijven. Zo weet de machine om polsbandjes te weven bijvoorbeeld, hoe lang een bepaalde lijn recht moet lopen, en wanneer er een bocht moet komen. Een andere eigenschap van vectorbestanden is dat ze onbeperkt kunnen vergroot worden, zonder kwaliteitsverlies. Gewoon een paar getalletjes in de formules aanpassen en de uitkomst verandert evenredig. Daarnaast kan je aan elke vorm of lijn een kleur koppelen. Zo kan de borduurmachine weer weten welke kleur draad er moet gebruikt worden. In andere bestandstypes wordt deze informatie op een andere manier of gewoon niet bewaard. Die zijn dus onbruikbaar voor bepaalde producten.
 

 

Ik heb enkel een JPG- of een GIF-afbeelding. Hoe maak ik hier een vectorafbeelding van? 
In principe kan je enkel zeker zijn van het eindresultaat als een ontwerp van in het begin in vectorformaat wordt opgemaakt. Het is echter mogelijk om gewone afbeeldingen om te zetten naar vector. Dan laat je de computer met gespecialiseerde software de afbeelding 'overtekenen'. Net alsof je zelf met een potlood en kalkeerpapier de contouren van een afbeelding zou natekenen. Je blijft wel steeds beperkt door de kwaliteit van het bronbestand. Als dit een mooie, grote afbeelding is, zal het resultaat mooi zijn. Maar hoe kleiner het bronbestand is, hoe minder detail zal kunnen nagetekend worden. Wij kunnen de omzetting van afbeeldingen naar vectorformaat voor u verzorgen met gespecialiseerde software en handwerk. Hiervoor vragen wij per logo eenmalig €20,00 (excl. btw.). Wij houden het afgewerkte vectorbestand bij op onze server, zodat u voor toekomstige bestellingen niet opnieuw een omzetting moet laten doen. Indien gewenst kunnen wij u het logo ook in PDF doormailen voor eigen gebruik!
 

 
Welke bestandstypes zijn geschikt voor vectorafbeeldingen? 
De bestandstypes die wij het liefste zien komen voor vectorafbeeldingen zijn .ai (Adobe Illustrator) en .pdf (verschillende programma's). Er zijn veel soorten software beschikbaar om vectorafbeeldingen te maken. Deze kunnen vaak het ontwerp bewaren als een PDF-bestand. Langs de andere kant is niet elk PDF bestand vectorieel. Als je een JPEG-afbeelding bewaart als pdf-bestand is het geen vector. Denk aan een fles melk die je met water vult. Op het label staat misschien wel dat er melk in zit, maar daarom is het nog geen melk.
 

 
Waar moet ik op letten als ik een afbeelding op textiel wil laten drukken? 
Wij raden steeds aan om voor textielbedrukking vectoriele afbeeldingen in te dienen. Hou in gedachten dat u per kleur meer zult betalen voor textielbedrukking. Deze kleuren kunnen niet vloeiend in elkaar overlopen. Dit effect kan in zekere mate wel benaderd worden door te rasteren (puntjes zoals bij krantenfoto's). In het ideale geval werkt u met effen kleurenvlakken. Voor grote oplagen kan u zelfs met exacte kleuren werken uit het PMS-spectrum. Voor kleinere oplagen zijn we beperkt in het aantal kleuren. Er zijn staaltjes van de beschikbare kleuren beschikbaar. Het is ook mogelijk om aan een voordelig tarief foto's of andere Full Color afbeeldingen te drukken. Deze methode geeft ook een uitstekend resultaat met goed wasvastheid.
 

Ik heb een logo om op textiel te drukken met veel fijne lijntjes en kleine details. Zal dit een probleem vormen? 
Dat kan een probleem worden. Hoe kleiner het detail in een afbeelding, hoe fijner de lijntes,... hoe minder 'grip' ze hebben op het textiel. Het materiaal heeft een laagje dat versmolten wordt met het textiel. Als er maar een zeer klein contactoppervlak is, zal de opdruk minder stevig op het textiel vast zitten. Wij raden aan om geen details kleiner dan 2mm in opdrukken te verwerken. Er bestaat eveneens het risico dat fijne details in een opdruk dichtslibben of verloren gaan.
 


Ik heb een lettertype van internet gedownload. Kan dit ook gebruikt worden voor textielbedrukking of ander drukwerk? 
Lettertypes of fonts van internet downloaden is geen probleem. U moet wel weten dat dit geen standaardlettertypes zijn die met windows of office meegeleverd worden. Indien uw ontwerp een niet-standaard lettertype bevat is het essentieel dat u ons het bestand dat het lettertype bevat ook doormailt. Dit is vaak een bestand van het type .ttf. Anders kunnen wij dit lettertype niet drukken. Als u met een vectorieel bestand werkt, raden wij aan om de gebruikte lettertypes tijdens het ontwerpen om te zetten naar contouren. Op deze manier kunnen problemen of onaangename verrassingen vermeden worden.

 Kan ik m'n eigen, of reeds bedrukt textiel ook laten bedrukken?
Dat kan (meestal), maar wel steeds op eigen risico! Het textiel dat wij aanbieden is namelijk speciaal ontwikkeld voor textieldruk. Het beste resultaat zal je bekomen indien jouw textiel uit minstens 50% katoen gemaakt is. Voor eigen textiel hanteren we een instelkost van €2 per stuk textiel. Kleding dat al gedragen of gewassen is, kan eventueel wel bedrukt worden, maar de hechting kan door slijt/waspoeder/wasverzachter beïnvloed worden. Kleding moet glad van structuur zijn (zonder pluizen, losse draadjes, uitstekende delen zoals ritsen/koordjes). Het textiel moet tot 180° Celsius kunnen verdragen. Dit kan eventueel getest worden door een strijkijzer 15 seconden op het textiel hard te drukken (stand 2 à 3 stippen afhankelijk van het model). Hoewel we steeds zéér voorzichtig zijn met eigen textiel en alle risico proberen te vermijden is eigen materiaal steeds op eigen risico. Dit voor zowel machinale als menselijke fout. Bij een eventuele mislukte druk kunnen we na overleg maximaal de waarde van de opdruk vergoeden, niet de waarde van het textiel.